Groterwonen is offline

Vanwege de stijgende grondstof- en materiaalprijzen is Groterwonen gesloten.

FAQ

Alle veelgestelde vragen en antwoorden

We doen ons best alles simpel en eenvoudig te houden, maar het is logisch dat je toch nog vragen hebt. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen . Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je op zoek naar technische specificaties van je uitbouw? Klik hieronder.

Technische specificaties uitbouw.

Alle opties van de uitbouw eens goed bekijken? Klik hieronder voor de foto’s.

Bekijk hier alle opties

Vergunningen

In principe mag je in Nederland vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter. Echter als uw woning in een beschermd stadgezicht valt, een gemeente of rijks monument is of uw gemeente een verordening heeft, dient u een verguningsaanvraag te doen.  Wij kunnen dit kostenloos voor u checken.

Groterwonen.nl kan de vergunning voor je aanvragen. De kosten hiervan zijn € 750,- ex leges van de gemeente. Leges van de gemeente zijn een percentage van de bouwsom en per gemeente verschillend.

In principe mag u zonder akkoord uit bouwen, het is natuurlijk wel ten alle tijde aan te raden om dit in conclaaf met uw buren te doen.

VVE

Als uw woning onderdeel maakt van een Vereniging van eigenaren kan het zijn dat u toestemming van de overige leden van de VVe nodig heeft. Als uw woning in een rij staat of 2 onder een kap betekent niet dat er een vve is. U kunt alleen eigenaar zijn van de woning en dus alleen beslissen om uit te bouwen.

Vrijdag: heien (overlast: machine geluiden en kleine trillingen, zonder schade)
Maandag: stempelen, slopen en monteren portaal (overlast: tijdens de sloopwerkzaamheden)
Dinsdag: slopen en monteren portaal (overlast: tijdens de sloopwerkzaamheden)
Woensdag: graven (overlast: machine geluiden)
Donderdag: plaatsen (overlast: straat (deels) afgesloten)
Vrijdag & zaterdag: aansluiting en afwerking

Een expert berekent en tekent exact hoe wij dit moeten uitvoeren. Voor het wijzigen van de gevel, dient Dus een constructie rapport gemaakt te worden. Deze verzorgen wij na opdracht. Dit kan ook vooraf als de VVe dit wilt, de kosten hiervan zijn € 1.825.- Dit wordt later dan verrekend bij opdracht.

Bij start kan op verzoek een bouwexploot uitgevoerd worden. Dat wil zeggen een controle plaatsvindt met foto’s van de bovenliggende woningen en de direct naastgelegen woningen voordat de werkzaamheden aanvangen, uitgevoerd zijn en gerapporteerd aan de bewoners zodat eventuele nieuw ontstane schade aangetoond en geclaimd kan worden.

Een bouwexploot is aan te raden maar niet verplicht, mocht de vve of buren dit eisen zijn de kosten € 125,- per woning (voorbeeld 4 etages in een vve, totaal 375 euro (eigen woning, niet meegerekend)

Er blijft een ruimte tussen de uitbouwen zodat er geen constructieve verbinding is, en geen contact geluid. Aan de bovenzijde sluiten we dit af met lood of dakbedekking.

Aan de voorkant plaatsen we een afsluitstrip.

De uitbouw staat in geheel op zijn eigen fundering, en vormt geen enkele belasting op de bestaande bouw.

Er wordt een mastieken houten schroot tegen de gevel geplaatst met dakbedekking erop, daarna komt er een loden slab overheen welke wij in de bestaande gevel monteren. Zo is alles waterdicht!

De aannemer herstelt deze kostenloos bij de buren. Bijv een haar scheurtje in het stuucwerk, wordt de wand geschilderd en gestuuct of aangevuld.

Garantie

Ja, u heeft garantie op uw uitbouw mits onderhoud op normale wijze geschied. Onderstaand vindt u de verschillende garantie termijnen:

  • Constructie 15 jaar
  • Electra- en Water installaties 3 jaar
  • Glas 10 jaar
  • Dakbedekking 10 jaar

Constructionele schade herstellen wij, hiervoor zijn wij ook verzekerd bij Nationale Nederlanden.

Kleine schades ontstaan door bijvoorbeeld het doorlopen van materialen in huis zijn voor uw eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een veeg aan de muur of wen gereedschaps koffer die tegen een muur aan is gekomen. U dient daarom voor plaatsing te zorgen dat uw huis goed is afgeschermd en opgeruimd.

Onderhoud

U dient bij een houten kozijn elke 7 jaar te schilderen en elke 5 jaar uw dakbedekking laten controleren.

Kwaliteit

De kwaliteit van onze uitbouwen zijn zelfs beter dan traditioneel gebouwde uitbouwen. Dit komt omdat wij alles in een gecontroleerde omgeving in onze productie hal maken. Daar is het altijd schoon, heeft het dezelfde temperatuur en vochtigheids graad en zijn alle materialen vrij van transport schades. Daarbovenop hebben we alle gereedschappen en machines bij de hand.

Bij normaal onderhoud doet uw uitbouw niet onder voor dat van een normaal huis. U mag rekenen met ongeveer 40 jaar.

De wanden hebben een isolatie waarde van 4,5 rc en het plafond van 6 rc

Algemeen

Wij doen alleen prefab, maar eigenlijk is de juiste benaming “van te voren op maat gemaakt naar wens van de klant”.

Alle formaten zijn mogelijk. De maximale maat die wij zonder groot formaat toeslag kunnen leveren is 800 x 350 of soms zelfs 400 cm. Dit ligt aan de toegangswegen.

Dat is een mogelijkheid en is vaak een eis van de VVE. Dit gedeelte hoort bij de huiseigenaar, en kan je online vaak een goede partij in de regio voor vinden.

Bij schade zijn wij verantwoordelijk mits duidelijk en onomstootbaar is dat dit door ons komt.

Dan herstellen wij de schade die logischerwijs door ons zou kunnen komen. We hebben ook wel eens claim pogingen gezien met scheuren die helemaal ingedroogd waren met verf uit het  verleden, die accepteren wij niet alsof het door ons komt.

op de eerste werkdag van onze werkzaamheden dient u een sleutelset met sleutelhanger aan ons over te dragen. Dit kan bij start werkzaamheden portaal zijn, of als u geen portaal heeft direct op de dag van plaatsing. Houdt rekening ermee dat de sleutel overdracht vaak vroeg in de ochtend is.

Communicatie vóór start werkzaamheden

Kunt u alle vragen stellen aan onze werkvoorbereider via email, of telefoon.

Leandra Molenaar
Email: info@groterwonen.nl
Telefoonnummer: 023 555 15 51

Communicatie tijdens werkzaamheden:

Voor al uw vragen adviseren wij u deze in de Whatsappgroep te zetten zodat alle project medewerkers kunnen meelezen. Deze groep wordt aangemaakt een week voor start van de werkzaamheden.

Voor vragen tijdens de bouw kunt u zich ook richten op de medewerkers op locatie en/of uw projectleider. Deze contactgegevens staan vermeld in het document wat u krijgt toegestuurd voor de start van de werkzaamheden.

Plaatsing

Deze plaatsen wij in uw tuin, en dient u zelf af te voeren. Wij kunnen dit ook voor uw regelen, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Deze nemen wij direct mee, en voeren wij kostenloos en verantwoord af.

Het plaatsen gebeurt in een week, dat is onze slogan. Als u geen portaal of bijzondere wensen heeft is dit bijna altijd het geval. De realiteit leert echter dat de plaatsing door onverwachte omstandigheden wat langer kan duren. Houd voor de veiligheid rekening met 10 werkdagen.

Bij voorkeur verblijft u tijdens de portaal en uitbouw werkzaamheden ergens anders. Als u toch wilt blijven wonen, kunt u de beneden verdieping een week niet gebruiken. Uiteraard zullen we een stofscherm plaatsen om vervuiling van uw woning tegen te gaan. Houd er toch rekening mee dat u een fikse schoonmaak inplant na afronding werkzaamheden.

De ruimte die vrij moet zijn is de afmeting van de aanbouw + 0,5 meter extra.

Technisch

De uitbouw wordt niet constructief verbonden met de gevel, en blijft technisch los. De architecte gaat doorgeven via een tekening wat de hoogte wordt vanaf het balkon tot de dakrand. Wij hebben ALTIJD een eigen dak, ook onder het balkon, in dit geval zal het dak wel dicht tegen de balken onder het balkon komen i.v.m. stahoogtes.

Koudebrug onderbreking hebben wij deze in de betonplaat isolatie in het beton en de randen met PIR isolatie in de metselsponning afgewerkt met CEM panel.

Bij de aansluiting op de muren via dilatatievoeg die met pur isolatie en hoeklijnen worden afgewerkt.

Dat zit in onze standaard prijs, via de betonplaat hebben wij een vooraf gemaakte sparing gemaakt welke uitkomt in de muur, daar wordt een ventilatierooster naar de muur gemaakt.

Indien mogelijk i.v.m. riool hoogte wel, bij een te laag niveau wordt er een grindgat gemaakt.

Dezelfde steensoort is mogelijk, maar er zal altijd een contrast zichtbaar zijn doordat de gevel van de bestaande woning al geruime tijd met weersomstandigheden te maken heeft gehad. De gevels zullen hierdoor nooit exact hetzelfde zijn.

Staalframe

Staal is stabieler, duurzamer en beter te verwerken in een uitbouw.

Elke uitbouw wordt per project geheel berekend door onze constructie software en gebenchmarkt binnen de kaders opgegeven door de hoofdconstructeur van Groterwonen.nl Bijgaand details van de wand opbouw en dakopbouw in het totaal frame

De staalframes in de wanden zijn C100 van 1,5 mm en in het dak C200 van 2 mm.

De verzinking van het staal is volgens de Sendzimir methode en daarmee volledig bestand tegen vocht. Dat vocht komt niet bij het staal doordat we het geheel waterdicht maken en ook koudebruggen onderbreken.

De stabiliteit van onze stalen frames vindt plaats door meerdere horizontale liggers, kruisverbindingen en constructief plaatmateriaal (underlayment 18 mm).

De constructie wordt aan de buitenzijde geïsoleerd met Isobouw Slimfort isolatie. Het dak wordt met Kingspan PIR isolatie geïsoleerd. De enige koudebrug onder de opstand wordt doormiddel van een rubberen folie laag onderbroken.

In de wand wordt 90 mm minerale wol toegepast.

Nee deze verschillen: Bijgaand de isolatie waarden en wand diktes:
Staal (nieuw systeem): 253 mm / 5,3 RC   (bekijk de tekening)
HSB (oud systeem): 22,5 mm / 2,3 RC   (bekijk de tekening)

Omdat wij altijd Habito Gyproc gebruiken als binnen beplating kun je schroeven waar je wilt, dit is een zeer sterke constructieve plaat. De stijl tekening leveren wij indien gewenst mee voor extra bevestiging punten.

Voor productie word het geheel ter controle aangeleverd. (incl. betontekening met opgegeven sparingen, plattegronden en aanzichten met de verwerkte opmerkingen)

Heimethode

Groterwonen.nl hanteert in alle gevallen heipalen, we doen dit omdat zelfs op zandgrond de grond nog kan verdichten waardoor een uitbouw zakt.

Onze heispecialisten maken standaard gebruik van buissegment palen die trillingsarm worden geslagen en daarna afgestort met beton en wapening.

De kans is zeer gering. Wij hebben het nog nooit meegemaakt. De kans op verzakkingen en daarmee schade voor u en uw buren is groter wanneer we niet zouden heien.

Mocht er in het zeldzame geval schade ontstaan, bijvoorbeeld gescheurd stucwerk of schade bij de buren of in de bestaande woning, dan zullen wij deze herstellen. Mits het duidelijk is dat deze schade door ons is veroorzaakt.

De opdrachtgever is wettelijk aansprakelijk voor eventuele schade. Dit is niet alleen bij ons zo maar ook bij andere aannemers. De belanghebbende van de werkzaamheden is namelijk degene die kiest voor de uitvoering van de nodige werkzaamheden, zoals heien.

Wilt u graag een sondering laten uitvoeren? Dan kan dat tegen een meerprijs van €650,- incl btw (eventuele kraankosten bij geen achterom komen hier nog bij)

Ja dat is mogelijk. Als u of u omwonenden eisen dat er trillingsvrij wordt geheid is er een meerprijs van € 61,50 per meter, per paal.

Dat is normaal, het is een indrukwekkende werkzaamheid. Onze specialisten doen echter altijd onderzoek via het bodemloket en zullen altijd de werkzaamheden goed in de gaten houden. Kleine schades zullen wij herstellen en bij zeer zeldzame grotere schades gaan we gezamenlijk op zoek naar een oplossing, of doen we een beroep op onze of uw verzekering.

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons met een 9,6 uit 10!

10

Dolgelukkig met het eindresultaat

Groterwonen heeft voor mij een prachtig tuinhuis gebouwd, waarbij geen enkele moeite is gespaard om het zo perfect mogelijk af te werken, zowel constructief als esthetisch. Ben dolgelukkig met het eindresultaat.

Janey, Amsterdam
9

Goede service, goed behandeld

Henry is erg prettig om mee samen te werken. Helder in de communicatie, denkt over alles mee en is altijd bereid om een stapje extra te zetten voor het mooiste resultaat. Zeer tevreden!

Bob, Amsterdam
10

Perfect, zeker aan te bevelen

Henry and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Van der Zeeuw to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Lauren, Amsterdam