FAQ

Alle veelgestelde vragen en antwoorden

We doen ons best alles simpel en eenvoudig te houden, maar het is logisch dat je toch nog vragen hebt. Op deze pagina vind je ze allemaal! Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je op zoek naar technische specificaties van je uitbouw? Klik hieronder.

Technische specificaties uitbouw.

Alle opties van de uitbouw eens goed bekijken? Klik hieronder voor de foto’s.

Bekijk hier alle opties

Vergunningen

In principe mag je in Nederland vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter. Echter als uw woning in een beschermd stadgezicht valt, een gemeente of rijks monument is of uw gemeente een verordening heeft, dient u een verguningsaanvraag te doen.  Wij kunnen dit kostenloos voor u checken.

Groterwonen.nl kan de vergunning voor je aanvragen. De kosten hiervan zijn € 750,- ex leges van de gemeente. Leges van de gemeente zijn een percentage van de bouwsom en per gemeente verschillend.

In principe mag u zonder akkoord uit bouwen, het is natuurlijk wel ten alle tijde aan te raden om dit in conclaaf met uw buren te doen.

VVE

Als uw woning onderdeel maakt van een Vereniging van eigenaren kan het zijn dat u toestemming van de overige leden van de VVe nodig heeft. Als uw woning in een rij staat of 2 onder een kap betekent niet dat er een vve is. U kunt alleen eigenaar zijn van de woning en dus alleen beslissen om uit te bouwen.

Maandag: heien (overlast: machine geluiden en kleine trillingen, zonder schade)
Dinsdag: graven (overlast: machine geluiden)
Woensdag: plaatsen (overlast: straat afgesloten)
Donderdag, vrijdag, zaterdag: aansluitingen en afwerking etc. (Overlast: slijpen, hakken en boren)

Een expert berekent en tekent exact hoe wij dit moeten uitvoeren. Voor het wijzigen van de gevel, dient Dus een constructie rapport gemaakt te worden. Deze verzorgen wij na opdracht. Dit kan ook vooraf als de VVe dit wilt, de kosten hiervan zijn € 1.825.- Dit wordt later dan verrekend bij opdracht.

Bij start kan op verzoek een bouwexploot uitgevoerd worden. Dat wil zeggen een controle plaatsvindt met foto’s van de bovenliggende woningen en de direct naastgelegen woningen voordat de werkzaamheden aanvangen, uitgevoerd zijn en gerapporteerd aan de bewoners zodat eventuele nieuw ontstane schade aangetoond en geclaimd kan worden.

Een bouwexploot is aan te raden maar niet verplicht, mocht de vve of buren dit eisen zijn de kosten € 125,- per woning (voorbeeld 4 etages in een vve, totaal 375 euro (eigen woning, niet meegerekend)

Er blijft een ruimte tussen de uitbouwen zodat er geen constructieve verbinding is, en geen contact geluid. Aan de bovenzijde sluiten we dit af met lood of dakbedekking.

Aan de voorkant plaatsen we een afsluitstrip.

De uitbouw staat in geheel op zijn eigen fundering, en vormt geen enkele belasting op de bestaande bouw.

Er wordt een mastieken houten schroot tegen de gevel geplaatst met dakbedekking erop, daarna komt er een loden slab overheen welke wij in de bestaande gevel monteren. Zo is alles waterdicht!

De aannemer herstelt deze kostenloos bij de buren. Bijv een haar scheurtje in het stuucwerk, wordt de wand geschilderd en gestuuct of aangevuld.

Garantie

Ja, u heeft garantie op uw uitbouw mits onderhoud op normale wijze geschied. Onderstaand vindt u de verschillende garantie termijnen:

  • Constructie 15 jaar
  • Electra en Water installaties 1 jaar
  • Glas 10 jaar
  • Dakbedekking 3 jaar

Constructionele schade herstellen wij, hiervoor zijn wij ook verzekerd bij Nationale Nederlanden.

Kleine schades ontstaan door bijvoorbeeld het doorlopen van materialen in huis zijn voor uw eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een veeg aan de muur of wen gereedschaps koffer die tegen een muur aan is gekomen. U dient daarom voor plaatsing te zorgen dat uw huis goed is afgeschermd en opgeruimd.

Onderhoud

U dient bij een houten kozijn elke 7 jaar te schilderen en elke 5 jaar uw dakbedekking laten controleren.

Kwaliteit

De kwaliteit van onze uitbouwen zijn zelfs beter dan traditioneel gebouwde uitbouwen. Dit komt omdat wij alles in een gecontroleerde omgeving in onze productie hal maken. Daar is het altijd schoon, heeft het dezelfde temperatuur en vochtigheids graad en zijn alle materialen vrij van transport schades. Daarbovenop hebben we alle gereedschappen en machines bij de hand.

Bij normaal onderhoud doet uw uitbouw niet onder voor dat van een normaal huis. U mag rekenen met ongeveer 40 jaar.

De wanden hebben een isolatie waarde van 4,5 rc en het plafond van 6 rc

Plaatsing

Deze plaatsen wij in uw tuin, en dient u zelf af te voeren. Wij kunnen dit ook voor uw regelen, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Deze nemen wij direct mee, en voeren wij kostenloos en verantwoord af.

Het plaatsen gebeurt in een week, dat is onze slogan. De realiteit leert echter dat de plaatsing door onverwachte omstandigheden wat langer kan duren. Houd voor de veiligheid rekening met 10 werkdagen.

Wat zeggen onze klanten?

Klanten beoordelen ons met een 9,7 uit 10!

10

Dolgelukkig met het eindresultaat

Groterwonen heeft voor mij een prachtig tuinhuis gebouwd, waarbij geen enkele moeite is gespaard om het zo perfect mogelijk af te werken, zowel constructief als esthetisch. Ben dolgelukkig met het eindresultaat.

Janey, Amsterdam
9

Goede service, goed behandeld

Henry is erg prettig om mee samen te werken. Helder in de communicatie, denkt over alles mee en is altijd bereid om een stapje extra te zetten voor het mooiste resultaat. Zeer tevreden!

Bob, Amsterdam
10

Perfect, zeker aan te bevelen

Henry and his team have been an absolute pleasure to work with. They’ve been responsive, collaborative and very professional. The quality of work is top-notch, and they’re really kind people to top it all off. I highly recommend Van der Zeeuw to anyone looking for a trust-worthy and professional contractor.

Lauren, Amsterdam